در صفحهی همنشینی با علم به ارتباط علم با زندگی روزمره میپردازیم. در مطالب این صفحه تلاش میکنیم سوالهایی مرتبط با زندگی طرح کنیم، به پدیدههای اطراف در زندگی توجه کنیم، پاسخ و تحلیل علم دربارهی این سوالها و چالشهای آن را بیان کنیم و برای یافتن پاسخ بعضی از آنها دست به کار انجام آزمایش شویم. در نوشتن مطالب تلاش میکنیم نگاه به ایران داشته باشیم و به سوالها و مثالهای مرتبط با زندگی ایرانی بپردازیم، متنها تا حد امکان ساده باشند و اصطلاحهای تخصصی کمتر در آنها به کار برود. ادامه...
این صفحه واژهنامهای هم دارد که اگر خوانندهای در حین خواندن مطلبی به اصطلاحی تخصصی رسید با کمک واژهنامه با آن اصطلاح آشنا شود. برای استفاده از این واژهنامه دو راه وجود دارد: میشود مستقیم و از راه کلیک بر روی نشانی به صفحهی واژهنامه وارد شد. همچنین با نگه داشتن موس کامپیوتر بر روی آن اصطلاح، توضیح کوتاهی دربارهی آن روی صفحه نمایش داده میشود. «همنشینی با علم» در سال اول فعالیت خود بخشی با عنوان داستان عنصرها داشت که حالا بخش مستقلی در وبگاه موزه شده است. در «داستان عنصرها» با روایت کردن داستانهایی از اتفاقها و تجربههای علمی که به عنصرهای مختلف طبیعت مربوطاند گذری هم بر تاریخ علم، تجربههای موفق و ناموفق علمی و کاربردهای علم در زندگی بشر میشود.
نوشتن همهی مطالب، انجام آزمایشها، عکاسیها و طراحی ها در موزهی علوم و فناوری انجام میشود. نویسندگان مطالب به حق نشر پایبندند و تمام تصویرهایی که در مطالب از آنها استفاده میشود برای استفادهی عموم مجوز دارند.
نویسندگان مطالب: مژده اخوان (دکترای شیمی) و سیما قاسمی (دکترای فیزیک)
تهیه کنندهی عکسهای آزمایشها: مژده اخوان (دکترای شیمی)