آب سربالا می‌رود؟

/
آب سربالا می‌رود؟ با وسایلی ساده اسباب‌بازی‌‌ای بسازید و پدیده‌‌ی علمی جالبی را مشاهده کنید و درباره‌اش بخوانید.

مایونز: آشتی دادن آب و روغن

/
حتما به تجربه می‌دانید که آب و روغن با هم مخلوط نمی‌شوند، اما راه‌هایی هم برای آشتی دادن آب و روغن وجود دارد که نمونه آشنای آن مایونز است.

زاویه‌سنجی و ستاره‌ی قطبی

/
اگر بخواهید ارتفاع بنایی را اندازه‌ بگیرید چه می‌کنید؟ ارتفاع برج میلاد تهران یا حتی قله‌ی دماوند را چطور می‌شود اندازه گرفت؟ با ساخت یک زاویه‌سنج ساده می‌توانید ارتفاع‌ بناهای مختلف را اندازه‌گیری کنید. حتی عرض جغرافیایی محل خود را با اندازه‌گیری ارتفاع ستاره‌ی قطبی می‌توانید تعیین کنید.

از شیر، پلاستیک بسازید

/
می‌دانستید می‌شود به‌راحتی از شیر پلاستیک ساخت و با آن کاردستی‌های زیبا و بادوامی درست کرد؟

از ارتباط دو برج تا ارتباط دو قاره

/
تا همین دویست سال پیش انسان‌های جاهای مختلف دنیا با تأخیر زیادی از اخبار هم باخبر می‌شدند و ارتباطات محدود می‌شد به مردم یک شهر یا منطقه ولی با کشف‌هایی که در الکتریسیته و مغناطیس اتفاق افتاد به یک‌باره شکل ارتباطات دگرگون شد و با ساخت تلگراف نقاط دور از هم، به هم متصل شدند و اخبار به‌سرعت منتشر می‌شد.

رقص نمک‌ها

/
نوسان‌های حاصل از حرکت صوت را با کمک یک بلندگو و دانه‌های نمک تماشا کنید.

ستاره‌ی خلال دندانی

/
می‌دانید آب چگونه بر خلاف جاذبه‌ی زمین از ریشه درختان بسیار بلند بالا می‌رود و به برگ‌ها می‌رسد؟ برای تجربه كردن این پدیده، با چند قطره آب خلال دندان‌های شکسته را به حرکت وادارید تا یک ستاره پنج‌پر بسازند.

مواد لازم… جوش شیرین یا بیکینگ پودر؟

/
چرا در دستور پخت‌ها گاهی جوش شیرین را می‌بینیم و گاهی بیکینگ پودر را؟ آیا می‌شود اگر یکی را در خانه نداشتیم، از آن یکی استفاده کنیم؟ جوش شیرین و بیکینگ پودر از نظر ترکیب شیمیایی چه فرقی با هم دارند؟

سیستم ایمنی چطور کار می‌کند؟

/
سیستم ایمنی چطور میکروب‌های مختلف را از هم تشخیص می‌دهد و با هر کدام به روشی متفاوت مبارزه می‌کند؟ چطور دفعه‌ی بعد که میکروب وارد شد بدن سریع‌تر پاسخ می‌دهد؟

آشپزی با امواج

/
به تجربه دیده‌ایم که برای آشپزی به گرما نیاز است. در اجاق‌گازها شعله‌ی آتش گرما می‌دهد، در اجاق‌های برقی صفحه‌ای فلزی داغ می‌شود و گرما می‌دهد ولی در مایکروفرها بدون گرما دادن، غذا می‌پزیم و غذا را گرم می‌کنیم. چطور؟