بهمن ایزدی، کویرنورد و کویرشناس نامی کشورمان است که بیش از یک دهه از عمر خود را صرف شناخت، بررسی وکشف رمز و رازهای بیابان لوت کرده است. آقای ایزدی بخش‌هایی خاص از این خطه را کاوش کرده است و تلاش‌های ایشان در نهایت باعث شد تا نام لوت علاوه بر ثبت ملی، بیش از گذشته در جهان شناخته شود و به عنوان اولین اثر طبیعی ایران، وارد فهرست میراث جهانی شود.

در کنار فعالیت‌های ارزشمندی که ذکر شد، آقای ایزدی مدیر «کانون سبز فارس» هستند. فعالیت‌های این کانون در راستای حفاظت از جوامع محلی، کمک به معیشت آن‌ها و توانمند شدن‌شان می‌باشد. دغدغۀ وی کمک به مردمی است که برای درآمد به طبیعت وابسته‌اند و تغییرات طبیعی و انسان‌ساخت می‌تواند زندگی آن‌ها را تحت‌تأثیر قرار دهد.

همچنین ایشان توانستند طرح زاگرس مرکزی و رشته‌کوه دنا را به عنوان یک طرح بوم‌شناختی اجرا کردند. طرح پژوهش و شناخت قلل دنا که هفت سال طول کشید با کمک صد نفر از کوهنوردان و کارشناسان طبیعت و محیط‌زیست، پنجاه قله بیش از ۴۰۰۰ متر را در این رشته‌کوه شناسایی، حیات‌وحش آن را مورد مطالعه و نقشه آن ‌را تهیه کردند تا دوستداران این بخش از طبیعت نیز بتوانند فضاهای بیشتری برای فعالیت‌های مورد علاقه خود داشته باشند.

آقای ایزدی به جز عناصر طبیعت به آن کسانی که دوستدار طبیعت هستند نیز اهمیت می‌دهند و برای حفاظت از آن‌ها تلاش می‌کنند. در نتیجه این تفکر، ایشان اولین نهاد نیکوکاری مرتبط با محیط‌زیست با نام «گنجۀ پشتیبان زیست‌بوم ایران» را راه‌اندازی کردند.

این نهاد نیکوکاری که در زمینه‌های گوناگون حفاظتی از محیط‌زیست فعالیت می‌کند فعالیت‌های بسیار تأثیرگذاری از خود به جای گذاشته که رسیدگی به مشکلات محیط‌بانان و نجات محیط‌بانان محکوم به قصاص می‌باشد.

محیط‌بانانی که در شرایط سخت و دشوار طبیعت در جهت حفاظت از طبیعت تلاش می‌کردند اما طی حادثه‌هایی باعث مرگ افرادی شده بودند. این گنجه به پشتوانۀ درستکاری خود و داشتن همراهی مردم و دوستداران طبیعت توانست با گرفتن رضایت از اولیای دم و تأمین وجه‌المصالحه لازم برای نجات سه محیط‌بان، آن‌ها را به زندگی بازگرداند

یکی دیگر از فعالیت‌های که آقای ایزدی به عنوان مدیر هیئت مدیره کانون سبز انجام دادند کمک‌رسانی و مقابله با بحران‌های طبیعی بود که در طی دو سال گذشته که با بحران آتش‌سوزی‌های زاگرس مواجه بودیم سعی کردند با تشکیل گروه‌های داوطلب مردمی و تجهیز آن‌ها بیشترین کمک را کنند. همچنین در مواقعی از سال که از میزان و شدت آتش‌سوزی‌ها کم می‌شود با تشکیل کلاس‌های آموزشی برای مردم محلی تلاش می‌کنند تا ضمن آشنا کردن این افراد با ارزش‌های اکولوژیکی مناطق جنگلی زاگرس، آن‌ها را برای مقابله مؤثرتر با آتش آماده کنند.

فیلم‌ها