در راشگو، ما دربارۀ داستانهای علمیتخیلی صحبت میکنیم، دربارۀ دنیاهایی که این داستانها برای ما میسازند، و اینکه چقدر این دنیاها خیالی یا واقعی هستند. ما اعتقاد داریم که داستانهای علمیتخیلی، مثل هر شاخۀ دیگری در ادبیات، چیزی از واقعیت جهان ما را بیان میکنند، و این چیز نه در بخشهای اصطلاحاً «علمی»، بلکه در بخشهای انسانی این داستانهاست: جهانی که تخیل میکنند، روابط انسانیای که توصیف میکنند، و جامعهای که به تصویر میکشند. ادامه...
همکاران راشگو:
- صونا آقابابایی
- لیلا خسروی
- سهیل رضانژاد
- کاوه فرجادمنش
- سیما قاسمی
- احمد هاشمی
۲۹ آبان ۱۴۰۰
در این قسمت به سراغ مسئلهی آب میرویم. دربارهی این واقعیت صحبت میکنیم که ایران سرزمینی است خشک و وضعیت منابع آب تقریباً تمام ایران بحرانی و فوقبحرانی است. سپس میپرسیم چگونه میتوان این بحران را مدیریت کرد؟
۲۵ آبان ۱۴۰۰
در این قسمت با محوریت بحرانهای محیطزیستی به موضوع گوشت و کالایی شدن غذا پرداختیم. اینکه چرا با وجود تولیدات انبوه و بیش از نیاز جمعیت همچنان گرسنگی در جهان ادامه دارد؟ تولید انبوه گوشت چه عواقبی برای محیط زیست دارد و اینکه ما چطور با محصولی که میخوریم بیگانه شدهایم؟
۲۳ آبان ۱۳۹۹
ما در این قسمت به سراغ بیماریهای همهگیر رفتیم، بیماریهایی مثل ویروس کرونا، و با نگاهی به داستانهای علمیتخیلی، تلاش میکنیم جهان امروز خودمان را از زاویۀ دیگری ببینیم. آیا واقعاً جامعۀ ما، به دلیل همهگیری، در حال دگرگونشدن است؟ آیا راهی که برای مقابله با ویروس انتخاب کردهایم، بهترین راه است؟ علت همهگیریها چیست؟ چرا ما در داستانهای علمیتخیلی میبینیم که موجودات فضایی، یا انسانهای شرور بیماریهای همهگیر را به جان انسانهای زمین میاندازند؟