رویدادهای موزه فعالیتهایی علمی هستند که با هدف گسترش آشنایی مخاطبان با مفاهیم علمی، تقویت مهارتهای ذهنی و عملی آنان، و ایجاد انگیزه برای یادگیری علوم در فضایی شاد، تعاملی، جذاب و لذتبخش برگزار میشود. ایستگاههای متنوع هر یک از رویدادها با ابزار و وسایل تعاملی و بازیهای علمی (فردی یا گروهی)، که برای یک روز تا یک یا دو هفته برگزار میشود، افزون بر سرگرمی، حس کنجکاوی و قدرت تخیل بازدیدکنندگان را نیز تحریک میکند.
در این رویداد در هفت ایستگاه به حیات و تنوع زیستی در کرۀ زمین و ایران در دورههای مختلف تحول زمین پرداخته میشود. برای آشنایی با نقش آب و هوا و زمین و انرژی خورشید در تنوع زیستی، فعالیتهای هیجانانگیز و تعاملی مختلفی در این رویداد طراحی شده است.
در این رویداد در هشت ایستگاه به تنوع عنصرهای مختلف موجود در ستارهها، کرۀ زمین و زندگی انسان پرداخته میشود. بازیهای هیجانانگیز، تعاملی و گروهی این رویداد برای آشنایی با ترکیبات مختلف و تنوع عناصر جدول تناوبی عنصرها در زندگی روزمره طراحی شدهاند. جدول تناوبی عنصرها به نام اولین کسی که آن را به این شکل طبقهبندی کرد جدول مندلیف نیز نامیده میشود.
در این رویداد در ده ایستگاه با جنبههای کمتر شناختهشدۀ سنگها آشنا میشویم. فعالیتها و بازیهای مختلفی در این رویداد طراحی شدهاند: مشاهدهی پراکندگی معادن سنگهای مختلف در کشورمان و سنگهای نمونه از معادن کشور، تجربه نگاه میکروسکوپی به ساختار بلوری برخی سنگها و شناخت کانیهای بدن انسان، پیدا کردن سنگوارههای مربوط به دورههای مختلف زمینشناسی، آشنایی با تنوع و تفاوت سنگهای مختلف، شناخت عناصر تشکیلدهندهی سنگهای مختلف با بازی و تجربه.
در این رویداد که در پنج ایستگاه طراحی شده است با بخشهای مختلف مغز انسان آشنا میشوید. با انجام بازیها و فعالیتهای مختلف میتوانید اجزا و ساختار مغز انسان و کارکرد آنها را بشناسید، دربارهی ساختار نورونها و چگونگی انتقال پیامهای عصبی به سایر اندامهای بدن بشنوید و تجربه کنید، در بازیهای متنوعی حافظهی کوتاه مدت خود را امتحان کنید، با استفاده از فناوری واقعیت مجازی به درون مغز سفر کنید و در بازیای هیجانانگیز از تأثیر استرس و ترس بر عملکرد مغزتان شگفتزده شوید.